Website beheren of laten beheren?

Het kan u tijd en moeite besparen

Veel bedrijven beheren zelf hun website, zij maken gebruik van een zogenaamd CMS-systeem (Content Management System). Dit houdt in dat ze zelf de content (teksten) op de site bijhouden. Dit heeft voordelen. U kunt zelf de tekst aanpassen of aanvullen en inspringen op de actualiteit mocht dat nodig zijn.
Toch wordt dit wel eens onderschat. Na verloop van tijd blijkt dat er afwijkende lettertypes worden gebruikt, of dat een onnodig grote afbeelding toegevoegd wordt. Het geheel wordt er niet mooier op en van een strakke lay-out is soms helemaal geen sprake meer.

Afhankelijk van het gebruik van de site is het het overwegen waard om de site te laten beheren. Zeker als de update-frequentie niet hoog is. U blijft dan verzekerd van een strakke layout zonder storende elementen, met geoptimaliseerde afbeeldingen die snel ingeladen worden. Iets wat het kijkplezier van de bezoeker van uw site bevordert. Toch een niet te verwaarlozen element: bezoekers die de site als prettig ervaren zullen eerder terug komen dan zij die geirriteerd raken door bijvoorbeeld een rommelige aanblik. En wanneer de site-beheerder het niet belangrijk vindt om een goed onderhouden site te hebben, zullen de bezoekers de website en wat er geboden wordt ook niet al te serieus nemen.

Laten beheren door Web Bouw en Beheer

Voordeel van laten beheren door Web Bouw en Beheer is dat wij wijzigingen direkt in de programmacode aanbrengen en eventuele 'grafische afwijkingen' ook direkt kunnen herstellen. Dit is iets wat niet mogelijk is met een CMS-systeem. Hier is de gebruiker gebonden aan sjablonen en kan daar niet van afwijken; gebeurt dat toch, dan ontstaan er meestal layout-problemen. Ander voordeel is dat er meer creatieve mogelijkheden zijn. Er kan bijvoorbeeld een specifieke pagina gemaakt worden die bepaalde interacties doet met de gebruiker. Dit is met een CMS-systeem niet mogelijk.

In de praktijk betekent 'laten beheren' dat een e-mail met de tekst en/of afbeeldingen voldoende zijn voor ons om de wijziging dezelfde of de volgende dag op de site te zetten. De teksten worden dan geredigeerd en de afbeeldingen voor het web-gebruik geoptimaliseerd.